HiPP protejează: inițiativa „Creșterea cocoșilor”

Oul: Disponibil în toate supermarketurile, de mărime S, M și L, în alb sau maro, ambalat individual sau în pachete jumbo.

Cu toate acestea, doar puii de sex feminin - viitoarele găini ouătoare - sunt necesare pentru producerea ouălor. Deci, ce se întâmplă cu puii masculi? Crudul adevăr este: întrucât puii de sex masculin nu sunt de folos industriei ouălor, majoritatea sunt uciși (de exemplu, 50 de milioane pe an doar în Germania). Apoi sunt fie aruncați sau, în cazuri rare, folosiți ca hrană pentru șerpi și reptile.

HiPP, împreună cu fermele partenere strict controlate, s-a angajat într-un program special de protecție pentru a opri această ucidere fără sens a puilor de sex masculin. Este important pentru HiPP ca aceste ferme să poată îndeplini standardele sale ridicate de transparență și de bunăstare animală. Împreună vrem să schimbăm și să îmbunătățim situația animalelor de sex masculin.

Pentru că noi, la HiPP, considerăm inacceptabil ca puii să fie uciși, pur și simplu, din cauza sexului lor. Această practică nu este compatibilă cu principiile noastre etice.

Inițiativa noastră „Creșterea cocoșilor” este o abordare holistică: Cumpărăm de la fermieri, atât ouă, cât și de carne de pui ecologic. În acest fel, putem sprijini creșterea animalelor de sex masculin și feminin.