Meniu

Protecția climei și a apelor

Datorită cultivării ecologice HiPP, 15 000 ha de sol și ape freatice sunt protejate anual de 4 000 de tone de fertilizatori artificiali și de 5 000 kg de pesticide.

Cultivarea organică HiPP protejează împotriva fertilizatorilor artificiali și a pesticidelor anual:

15.000 ha de sol = 1,6 x dimensiunea insulei Sylt din nordul Germaniei
122,5 milioane m3 de apă de ploaie = 4,9 x cantitatea de apă din Lacul Titisee din Pădurea Neagră
Proiecte solare pe clădiri au putut fi realizate. În total, o suprafață de 316 m² a fost echipată cu panouri solare.

Utilizarea resurselor regenerabile

 

Utilizarea sustenabilă a resurselor și protecția biodiversității sunt în centrul managementului nostru al sustenabilității.

HiPP a adus deja o contribuție majoră protecției mediului, cu mult timp înainte ca politicile internaționale să formuleze țelul reducerii CO2. Din 1995, am convertit întreaga alimentare cu energie, necesară muncii în Pfaffenhofen, la surse de energie regenerabilă (electricitate verde, biomasă, putere solară) și acum producem CO2-neutru. Peste 90% din energia utilizată la Pfaffenhofen provine din surse regenerabile de energie.

Emisiile de CO2, din sursele rămase de energie din combustibili fosili (de ex. în călătorii de afaceri), sunt compensate cu proiectele de protecție a mediului la nivel global.

Din 2001, întregul necesar de căldură, apă caldă și aburi în fabrica HiPP a fost acoperit prin utilizarea de biomasă (așchii de lemn). Pentru utilizarea exemplară a energiilor regenerabile, HiPP a primit ”Premiul Solar German” (”German Solar Award”) în 2011.

 

 

Centrala generatoare de energie pe bază de biogaz la Pfaffenhofen

Lucrăm cu ”electricitate verde” din stații hidroelectrice – fără energie nucleară. Din 2000, 6 proiecte solare au fost realizate, care produc un total de 52,800 kWh/a din energie solară pe o suprafață colectoare de 436 m2. Toate deșeurile organice merg la centrale de biogaz agricol. În fiecare an, 2 milioane de kWh de electricitate sunt generați în această manieră.

Utilizarea de cantități scăzute de apă prospătă a adus și o reducere echivalentă a apei deșeu

Apa - cea mai importantă resursă a secolului 21

HiPP a utilizat metode tehnice inovatoare pentru a scădea utilizarea de apă cu mai mult de două treimi, în ultimele 3 decenii, pentru a salva această ”comoditate” din ce în ce mai valoroasă.