Meniu

Cultivarea naturală a bananelor în Costa Rica

Bananele folosite de către HiPP provin dintr-un proiect corect, în Costa Rica, unde aproximativ 1000 de fermieri mici, în provincia autonomă Talamanka, cultivă banane pentru HiPP, nu pe plantații, ci direct în junglă fără a utiliza pesticide.

Cultivarea originală, de către populația indigenă, lasă jungla în condiția sa naturală și nu necesită nici un fel de aranjament artificial al plantațiilor. Plantele sunt distanțate unele de altele, astfel că răspândirea bolilor sau a infecțiilor fungice pot fi evitate prin îndepărtarea unei plante afectate, și nu se utilizează niciodată pesticide. În acest mod, mediul natural pentru plante și animale este protejat și conservat.

În aceste condiții, specia veche ”Gros Michel” încă crește aici, pe plantațiile mari, unde altceva nu se mai poate cultiva. Bananele Gros Michel sunt foarte aromate și au un conținut perfect de zaharuri pentru a fi folosite în hrana pentru sugari.

În ultimii 20 de ani, HiPP a folosit banane din Costa Rica din această zonă de conservare naturală, în care două triburi indigene locuiesc. HiPP și-a asumat o mare responsabilitate socială aici, prin oferirea contractelor pe termen lung pentru fermieri. Această sursă sigură de venit este un mare avantaj pentru multe afaceri de familie. În mod particular, femeile sunt forța de bază din spatele proiectului de cultivare a bananelor, de pe urma căruia mai mult de 10 000 de oameni din regiune beneficiază direct sau indirect.