Meniu

Aspecte ecologice ale piureurilor cu fructe HiPPiS

Prin folosirea ambalajelor de tip “squeezing bag”, HiPP nu numai că satisface cerinţele consumatorilor pentru ambalaje mai uşor de utilizat şi de transportat, dar respectă şi standardele de calitate şi filozofia de protejare a mediului înconjurător.

Întrucât acest tip de ambalaj necesită, pentru a fi realizat, mai puţin material per gramul de conţinut, German Packaging Ordinance îl consideră un ambalaj de unică folosinţă, destinat băuturilor, “avantajos ecologic”, fiind la fel de ecologic ca ambalajele reutilizabile. De aceea, acest tip de ambalaj pentru băuturi este scutit, în Germania, de taxa pentru depozitare.

Piureuri de fructe HiPPiS pentru copii

HiPP foloseşte ambalajele de tip “squeezing bag” datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. Consumatorii le apreciază pentru că sunt uşor de transportat, sunt disponibile în porţii de dimensiuni potrivite şi sunt şi igienice. În plus, sunt realizate astfel încât să asigure o protecţie ideală şi o calitate premium a conţinutului. 

Pentru a obţine toate aceste avantaje, ambalajul este de tip compozit. Este realizat din layere din plastic ce protejează conţinutul şi un strat extrem de subţire din aluminiu (9µm), ce este de 7 ori mai subţire ca un fir de păr uman (ce are un diametru de aprox. 70µm).

Acest strat subţire reprezintă o barieră de protecţie împotriva expunerii conţinutului pla radiaţiile UV şi la oxigen. Nu se stabileşte un contact direct între stratul din aluminiu şi conţinutul produsului.

Pe lângă cantitatea redusă de material utilizată pentru confecţionare, un alt avantaj al acestui tip de ambalaj este transportul. Când este gol, ambalajul este plat şi este uşor. Datorită greutăţii si volumului redus, o cantitate mai mare de ambalaje de tip “squeezing bag” poate fi transportată într-un camion, comparativ cu alte tipuri de ambalaje, cum ar fi, de exemplu, borcanele: În total, transportul per tona de produs este redus cu 90% pentru ambalajele “squeezing bag”, fără conţinut.

De îndată ce ambalajele sunt umplute, acestea ocupă un spaţiu mai mare în interiorul camionului. Prin greutatea redusă a ambalajului, transportul necesită un consum mai redus de energie întrucât produsul finit cântăreşte cu 20% mai puţin per livrare. Aceasta înseamnă că se va consuma considerabil mai puţin combustibil pentru transport.

Principalele avantaje ale ambalajelor de tip "squeezing bag"

La o primă vedere, avantajele sunt

  • “Ambalaj de unică folosinţă, destinat băuturilor, avantajos ecologic”, conform German Packaging Ordinance  (§3 (4))
  • Cantitate mare de produs într-un ambalaj mic: mai puţin material necesar pentru a confecţiona ambalajul, comparativ cu borcanul, 2/3 mai puţin per gramul de produs
  • Mai puţine emisii per transport 
  • Siguranţă crescută a produsului întrucât ambalajele sunt rezistente şi de durată
  • Protejează produsul împotriva luminii şi a aerului 
  • Prietenos cu consumatorul  - uşor de transportat, de depozitat şi de utilizat

 

 

În concluzie, putem afirma că acest tip de ambalaj oferă avantaje, în ceea ce priveşte transportul, utilizarea materiilor prime şi manipularea de către consumator. Mai mult, după ce conţinutul a fost utilizat, ambalajul poate fi reciclat, într-un mod avantajos, din punct de vedere energetic, printr-un sistem de reciclare, cum este Sistemul Dual, şi poate fi folosit chiar şi ca înlocuitor de combustibil. Astfel, utilizarea resurselor fosile poate fi, parţial, evitată.

Reciclare

Aluminiul, ce intră în compoziţia ambalajului, în proporţie de aprox. 63%, poate fi reciclat. Acest lucru se realizează prin piroliză. În fabricile de incinerare a deşeurilor, dar şi în alte instalaţii, de ex, fabricile de ciment, ambalajele de tip “squeezing bag” sunt reciclate termic. Aceasta înseamnă că pot fi folosite, ulterior, ca şi combustibil, ceea ce conduce la economisirea combustibililor fosili, cum sunt uleiul şi cărbunele. În aproximativ toate aceste fabrici, energia eliberată în procesul de incinerare este utilizată, de exemplu, ca energie electrică, căldură şi /sau abur de proces.

Capacul ambalajului

Reprezintă aprox. 37% din întregul ambalaj, este realizat 100% din polietilenă (PE) şi poate fi reciclat direct. Este creat astfel încât să nu poată fi înghiţit.

De ce nu utilizează HiPP mai multe materiale bioplastice?

În general, HiPP lucrează constant la îmbunătăţirea sistemelor de ambalare. HiPP utilizează deja materiale de ambalare pe bază de celuloză. Soluţiile alternative de ambalare sunt introduse în procesul de producţie dacă nu periclitează calitatea produsului. În momentul de faţă, totuşi, există situaţii în care materialele bioplastice nu satisfac cerinţele HiPP.

Deşi materialele plastice din materii prime regenerabile rezolvă problema dependenţei de combustibilii fosili, nu sunt în totalitate lipsite de probleme. Pentru moment, accentul se pune, în special, pe impactul agriculturii asupra mediului înconjurător.