Obiceiuri alimentare bune – încurajați-le încă de acum!

Acordați o atenție mare alimentelor pe care copilul le consumă în perioada 1 – 3 ani. În copilăria timpurie, se construiește temelia pentru obiceiuri alimentare sănătoase pe termen lung, pe care le pot păstra pe toată perioada vieții.

Folosiți-vă de această oportunitate pentru a vă analiza propriile obiceiuri alimentare și pentru a le schimba dacă este necesar! Ca părinți, sunteți modele de urmat, importante pentru copilul dumneavoastră, în ceea ce privește alegerile lui privind alimentele și obiceiurile alimentare. Întotdeauna încercați să mâncați împreună cu copilul dumneavoastră: cel puțin o dată pe zi întreaga familie ar trebui să se adune la masă. Copiii au nevoie de companie atunci când mănâncă și de modele bune de urmat.

În mod ideal, ar trebui să-i oferiți copilului dumneavoastră o varietate largă de alimente sănătoase. O alimentație variată în ingrediente sănătoase asigură un aport echilibrat de nutrienți. Chiar dacă undele feluri de mâncare sunt refuzate la început, este important să li se ofere din nou într-un mod relaxat. Este practic să aveți toate componentele la masă și să-l lăsați pe copil să aleagă. Regula este ca ceva ce este pe masă să se mănânce, dar copilul poate alege ce. Copiii au nevoie de până la 10 ”experimente” înainte de a accepta un nou fel de mâncare și de a-l mânca cu plăcere. Apoi, bineînțeles, micuțul dumneavoastră a câștigat un mic răsfăț.

Mâncatul – o plăcere pentru copii și părinți

Deja la sfârșitul primului an, copilul dumneavoastră poate învăța să mănânce singur, atunci când stă în siguranță în scăunelul înalt pentru copii. Mâncarea care poate fi ridicată ușor, poate fi mâncată cu mâna. Încet, mâncatul cu lingura va fi învățat. Oferiți-i copilului dumneavoastră tacâmuri potrivite pentru copiii mici, cum ar fi o lingură cu margini rotunjite și o bavetă MARE, pentru că a se murdări face parte din învățat. Poate veți dori să acoperiți și hainele sau podeaua.

Oferiți-i copilului timp suficient să se joace cu mâncarea.
La început, hrana va fi peste tot și mai puțin în gură, dar acest lucru este complet normal. Păstrați-vă răbdarea și ajutați copilul arătându-i, lăudându-l și încurajându-l. Dacă copilul a încercat suficient, îl puteți ajuta hrănindu-l pentru a se sătura.