Căutare produs diversificareRisc de alergii


Căutare avansată de produs

Etichetarea privind alergenii – ce este nou?

O dată cu intrarea în vigoare a noului Regulament de Informare a Consumatorilor privind Produsele Alimentare (LMIV) cei mai frecvent întâlniți 14 alergeni alimentari trebuie să fie evidențiați în lista de ingrediente (de ex. prin tipul de font, stil de scris sau prin subliniere), începând cu 13.12.2014 cel mai târziu. Bineînțeles, HiPP va implementa de asemenea noile reglementări legale.

Etichetarea privind reziduurile – ce implică acest lucru?

Pe unele ambalaje veți găsi, se asemenea – de obicei lângă lista cu ingrediente – afirmația ”poate conține urme de ...”. Aceasta este o informație oferită voluntar de către producător. Această informație însemnă că, în ciuda tuturor asigurărilor luate pe perioada producției, cele mai mici urme de substanțe cu potențial alergizant, câteodată, nu pot fi evitate. De exemplu, HiPP Primul Biscuite este fabricat fără a adăuga ou, susan sau nuci. Totuși, în aceeași unitate de producție se fabrică și produse care conțin nuci, susan și ouă. Prin urmare, nu poate fi exclusă în totalitate posibilitatea ca urme minore din aceste ingrediente să ajungă în HiPP Primul Biscuite.

În multe cazuri, cei care suferă de alergii nu prezintă vreo reacție la urme posibile de alergeni. Nivelul de toleranță peste care apare o reacție alergică, totuși, diferă de la o persoană la alta. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră reacționați la cele mai mici cantități, cu simptome alergice severe, atunci ar trebui să citiți cu atenție aceste informații pe etichetă.