Oamenii în focus

Angajații mulțumiți crează un viitor bun

În structura companiei HiPP, acordăm o importanță deosebită unui climat de lucru optim și de încredere pentru angajații noștri. Standardele noastre sociale depășesc cu ușurință standardele și cerințele legale în această industrie. Promovăm sustenabilitatea și o și practicăm.

Avem un climat de muncă bun

Carta etică HiPP ne aduce împreună. Superiorii sunt eveluați în mod regulat de către angajați. Împreună profităm de pe urma unui nivel mic de concedii medicale și de foarte bune avantaje profesionale. Managementul cunoștințelor și schema internă de sugestii fac parte din structura companiei, cum de altfel face parte și revista ”HiPP intern”.

Suntem o companie prietenoasă cu familia

Cu program de muncă flexibil, încurajăm compatibilitatea între familie și carieră. În Pfaffenhofen, în acest moment, 150 de părinți lucrează cu jumătate de normă, și aproape toți dintre aceștia au propriul model de muncă. 75% dintre ei sunt mame cu copii. De asemenea, avem grijă și de îngrijirea copiilor.

Tratăm sănătatea și siguranța cu seriozitate maximă

Un plan de pensii al companiei, standarde înalte de siguranță la muncă și protecția sănătății, zile active pentru sănătate. Promovăm bunăstarea personalului nostru cu oferte de fitness și sport. În restaurantul companiei se regăsește hrană de calitate organică, produsă regional, și se face managementul alergiilor, completând devotamentul nostru.