Interviu cu privire la Sigla HiPP Organic

  • Interesul pentru produse de calitate organică este în creștere. Dar garantează într-adevăr calitatea organică o nutriție sănătoasă? Chiar și ciocolată sau biscuiți - în zilele noastre orice produs poate fi numit de calitate organică, dacă respectă prevederile legale.

    Prof. Dr. Claus Hipp a influențat agricultura organică în Germania ca nimeni altcineva. El și-ar dori să vă explice diferențele între produsele de calitate convențională, cele de calitate organică și produsele de Calitate Organică HiPP, în mai multe detalii.

Aveți o siglă proprie a calității Organice. De ce?

Aveți o siglă proprie a calității Organice. De ce?

În primul rând, provine dintr-o tradiție veche în care credem. Am început să producem ecologic acum mai bine de 50 de ani. În acel moment producția ecologică nu era un subiect cunoscut. Am pornit împotriva curentului și am promovat agricultura organică din convingere absolută. Astfel, am setat standarde noi ale calității hranei pentru copii. Aceste politici de calitate sunt luate în considerare la alegerea solului, plantare și procesare, și sunt prezente în cazul fiecărui borcan HiPP de calitate organică.

Dar sigla UE a calității ecologice reprezintă de asemenea calitate, nu?

Dar sigla UE a calității ecologice reprezintă de asemenea calitate, nu?

Bineînțeles. Regulamentul UE privind Agricultura Ecologică este un lucru bun. Interzice utilizarea spray-urilor chimice și sintetice și a fertilizatorilor, ingineria genetică în cazul plantelor, coloranții artificiali și conservanții, și aromele și potențatorii de aromă.

Dar este în continuare necesar să folosiți o siglă suplimentară a calității organice?

Dar este în continuare necesar să folosiți o siglă suplimentară a calității organice?

Absolut. Sigla standard a calității organice este bună și importantă. Totuși, aceasta nu acoperă testarea produselor organice după creștere. Poluanții din aer sau solul din ariile de cultură învecinate pot, totuși, contamina fructele, legumele sau cerealele plantate. Prin urmare, ar exista riscul unei cantități foarte mici de pesticide în alimentele pentru copii. Nu și la noi la HiPP. Țintim către valori mult mai mici decât cele impuse de lege: acest lucru înseamnă că nu permitem aceste reziduuri și, prin urmare, facem teste de calitate la cel mai înalt nivel tehnologic. Doar produsele de cea mai bună calitate organică sunt puse în borcane și primesc Sigla HiPP Organic.

Sigla HiPP Organic reprezintă cel mai înalt standard de puritate. Cum este încă posibil acest lucru în zilele noastre?

Sigla HiPP Organic reprezintă cel mai înalt